hye salam semua. Saya masih baru di sini. saya ingin menjemput anda semua berkongsi pengalaman suka duka saya dalam menempuh perjalanan hidup, di samping berkongsi tips2 dan info2 yg boleh d guna pakai untuk semua

Followers

Monday, January 31, 2011

BINGKISAN RINDU



Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa
MySpace
Sudah bertahun lama
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa
MySpace
Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu
MySpace
Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita
MySpace
Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian
MySpace
Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu
MySpace
Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya
MySpace
Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa
MySpace
Perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapan ku kau kan bahagia selalu
MySpace
Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu
MySpace

xoxoxoxox
~DSD~

Sunday, January 30, 2011

KEJUJURAN KESETIAAN KEPERCAYAAN

MENGAPA KEJUJURAN YANG D PERTIKAIKAN??

Dalam hidup ini, Syarat kejujuran pasti ada
     Jalan susur kesempurnaan -  Mengapa ???
     Diantara jutaan jiwa - sanggup berpaling wajahnya
     Mengapa berpaling sepi
    Bagaikan malam bisu dirajuk bintang
    Temanku ........ Mengapa lari ???
    Kau pencilkan diri........ Aku disuruh tepi .......
    Seringkah kau membuat ku begini ???
     Temanku ... Jiwa ini menggelegak, memberontak....
     Ingin bersih dari - Tuduhan yang tidak beralas
     Jiwa ini mencengkam pilu - Hati mu itu sepejal batu
     Jeritan pengampunan - Kau laung-laungkan
     Tiada Maaf untukmu ???
     Kesal menebal tiada hargakah ???
     Pengampunanmu itu begitu mahal -  Hingga tak Terjual !!!!!
     Seribu harapan....
    Kau menanti pengampunan - Agar jiwa tenang kembali
    Tenteram lah kini


MENGAPA KESETIAAN YANG DI RAGUKAN??


Semakin hari mawar itu semakin merekah dalam hati
Tumbuh bersama peri cinta nan cantik
lari kesana-kemari menebarkan bibit asmara
Kian detik semakin merekah
Aku dan kamu
Ya. Kita telah menyatu
Kita telah ada dalam satu padu
Kau telah menggenggam separuh jiwaku
Dan telah kutanam janjimu
Lekat.. lekat..
Semakin lekat
Aku tak mau kehilanganmu
Aku tak mau menjadi katak yang merindukan bulan
Tetaplah di sini
Tetaplah setia menjadi bunga jiwaku
Realisasikan janjimu
Gapailah semua angan indahku bersamamu
Satu. Tetapkanlah satu nama dalam hatimu
Setia untuk satu cinta


MENGAPA KEPERCAYAAN YANG D SEBUTKAN??



Sesaat ku rasakan kebahagian yang dulu tidak pernah aku dapatkan
Perkataan indah yang terucap dari bibir mereka telah meringankan bebanku dan membuatku berharap lebih terhadap hari indah ku
Sejuta sayang telah ku curahkan kepada kamu
Pikiranku yang semula buruk terhadap kamu telah ku gantikan dengan kasih yang tulus
Perkataan indah kamu telah membuatku terhanyut dalam kebahagiaan yang selama ini ku cari dalam hidupku yang gelap
Telah ku anggap kamu bagian hidupku di saat itu
Sampai semuanya berubah
Bukan suatu hal itu yang membuatku berfikir terbalik
Bukan karena itu yang membuat hancur hatiku
Tidak pernah terpikir olehku kamu akan melakukan hal tersebut kepadaku
Pertama kalinya dalam hidupku aku merasa sangat tersiksa
Tanpa tersadar curahan air mata telah membanjiri wajahku
Batinku terobek-robek mengingat semua yang dulu pernah kamu katakan padaku
Aku tidak punya hak untuk marah terhadap kamu..itu kebebasan kamu untuk menyakiti hati setiap orang..
Aku hanya ingin tau alasan kamu melakukan hal tersebut terhadapku
Seburuk itu kah aku Tuhan…….
Aku tau semua itu kesalahan diriku,mungkin kesalahan ku terlalu besar kepada kamu Tuhan, tapi mengapa,mengapa kamu tidak memberi aku kesampatan untuk memperbaikinya…
Tanpa aku ketahui apa kesalahanku, kamu telah menghianati aku…..
Mampukah aku Tuhan,,,mampukah aku menyayangi orang lain seperti aku dulu menyayangi dia.....


xoxoxox
~DSD~

kisah ku dan AKU MASIH DARA???


ha sebut pasal ni msti dok pk lain kn
ish ish ish
otak kung loxX
hak3
korng dah tgk blm cte ni??
emh ade comen yng aku dgr mengatakan best
N ade gak yng cakap x bets
.......
.
.
emh ikot korang la nk cakap pe  pasal cte tu
yng penting 
ADE AKU KESAH
cak cak cak
MySpace
hak3

jgn marah...
emh sp yng dah tgk 2 ok la
aku cme nk mnceritakan 1 kisah
mula nya mcm ni

tp tajuk kne 2ka
AKU MASIH TERUNA
hak3
boleh x
weeeee

MySpace

emh biase la kalo budak kg dah dtg kl
bak kt org2 kl cm ne
ayam kampung datang banda
wht aver la
pas 2 sume benda nk tau
thn pln2 tgk n blaja
dr situ mula mergaul ngn mcm2 orng
ade yng baik
baik la
ade yng macam hantooMySpace
layan kan jela
time 2 br aku knl dunia
hak3
pas tu pe lagi
mcm2 la nk mencuba
dr pd baik teros bersosial
ble dah sosial
2 yng jd mcm2
kenal lak ngn dak2 yang masok air
emh hancur dunia
MySpace
minum, perempuan, club ??
sume jd makann aku la
wah cakap nk hebat je
lalalala~
MySpace
tah mcm mane 1 hr tu aku teringn nk pg 1 tempat 2
sblm ni aku tau bnda 2 dr membr2 je
so memberanikn la dri
asal nye aku pg untuk suke2
tp tah mcm mane ade 1 benda yang wat aku tertarik
thn hati aku brkata
mustahil tok aku memilikinya
dengn keadaan aku yng sebegini
MySpace
tp orng cakap nk seribu daya tol x
time 2 aku pn gigih la
merapatkan dri ngn bendda 2
thn dr situ aku mula membuat perubahan pd dri ku
aku blaja mengenal dunia dgn btl
MySpace
semakin aku belaja
semakin aku dapat merasaan ada sinar yang muncul dlm idop ku
sampai la 1 masa sku berjaya gak tok memiliki bnda tu
ble aku dah dapat aku bersyukur sgt2
thn aku jaga bnda 2 sebaik2 nya
tp nk wat mcm mana
ada 1 masa aku terlalu abai n leka
sehgga aku alpa dgn dunia
bnda yng aku miliki 2 pn aku abaikan
lalu hilang entah kemana
MySpace
adakah itu salah 1 akibat n kesan d atas kelalaian aku??
walau pn seketika aku lupa n alpa
shgga hr ni aku masih mgharap dan mnnti pulang ya bnda 2
ke sisi ku
andai aku d takdirkan untuk memilikinya kembali
akan ku
kurung dalam sangkar dan mangga sebesar2 nya
hahaha sbb x leh nk lari lg
MySpace
hek3 gurau je
aku akn jg n bg kan sepenuh perhatian aku pada bnda 2
andai ianya bukan milik ku lg
ku berharap agar tuhan memberikan ianya kpd insan yng bertuah
N boleh menjaganya sebaik2nya
sehgga sekarang aku masih mennti n mencari........
MySpace
sekian...

xoxoxo
~DSD~







Saturday, January 29, 2011

Aku & Syurga Cinta


mesti korang pn dah tgk kan crte SYURGA CINTA kan

emh time g tgk kt wayang 
aku sumpah seranah kot
huk3
bukan pe
cerita 2 mcm menceritakan tentang diri aku
huk3
malu seh
berlinang2 air mate aku ni
hak3

cte nye mcm ni
aku ade kenal sorng hamba allah ni
MySpace
bg aku die mmg sempurna
hek3 aku knl die awal tahun 2008
pada mulanya aku kenal die dalam myspace
al maklum la time 2 myspace meletop2
hak3

MySpace

mula2 aku chat ngn die aku ingt die laki
mane x nye KAREK sey
hak3
tp syok dowh layan die ni 
SBB otak GILEW
hak3
jahat aku ni

emh sblm aku knl die
siyes aku cakap
aku sosial teramat sgt n melampau
MySpace
hak3 xde r terok sgt
just kaki club
minum
n tut.......
lalalala~
apakah??
MySpace

sjk knl ngn die die selalu bg nasihat
n selalu dgr masalah aku
die pn selalu tc aku
tah mcm mane aku mcm ade aura je ngn die
hek3
die byk bg aku nasihat
then aku plan2 tinggalkan aktiviti lama
(tinggal ke??)
MySpace
......
..
.
aku ni nak kt alim sgt xde r
tp boleh la sikit2
almaklum la time stdy dlu
aku ni dah la presiden club nasyid
dah tu kaki surau
tp lps hbs stdy
rosak segala2nya
hek3
ish ish ish
then aku cube tok perbaiki kesilapan aku
dah tu aku pn dah terlalu jauh menyimpang
terkial2 gak la
hek3
allhm dllh now dah nk masuk 4 thn hubungn ktorng
cme ade masalah sikit je
tu x tau nk cte cm ne
huk3

MySpace

aku terlalusygkan die
die lah penyeri hidup ku






xoxoxox
~DSD~

aku dan A.H.Z part 2


emh cm ne lak nk cte sambungn nye ek
kalo la blog ni leh scan kepala otak ni kan best
hak3
cengituew la kan
tp xmo xmo xmo

emh lpas dr jumpe A.H.Z 2 
kt orng stay msj n kluar
thn pade 1 hr 2
die msj yng die ckp die rindu kt aku
so how??
jeng jeng jengMySpace
....
.
.
thn aku pn ckp la
yng kt ni br je knl thn aku ckp
yng ht aku ni susah nk terbukak
almaklum la dah lama keseorangn
hek3*poyo gle ayat x hengat
lalalal~
MySpace
....
.
.
pastu die cube gak tok bg harapan
n cube tok bukk kan hati ni
tah mcm mane aku plak yng merasakan aura 2
owh dammmm
MySpace
xpe aku akn cbe yng terbaik
thn mcm biase la
same cm psgn yng lain
yng d lamun cinta
semakn hari semakin syng
sehari x jumpa bagai setahun lamanya
wahhhh
makn x basah
mandi x lena
tidur x kenyang
..
.
.
tup2 pejam celik pejam celik
raya dah nak dekat
emh tambah lak time 2 dapat lak duit raye dr bos
MySpace
so malam 2 pe lg shoping la
then tetibe rase tahun ni nk pakai bj same
hek3 pilih pnye plih aku ambik bj melayu warne hijau
gigih kot
hak3
sehr seblm raya kt orng kua lg
nk cr barang2 perayaan kt kan
...
.
.
beraya bersama mmg bnyk kngn ngn A.H.Z
kt orng g beraya kt umh kawan kt orng
agak terkejut ble dorunk nampak aku sesat dtg umh dorunk
hek3
abaikan
so ktorng pn bejalan sakan la
alah macam Cuti-Cuti Cinta
hak3
...
.
.
tp syng hbgn kami hanya seketika
kusngka kan cerah sepanjang  hari
tapi hujan turun d tgh hari
eh btl ke??
10.10.??
biar lah rahsia tahun nya
weeee
time 2 kt orng kt cameron
jalan2 cari pasal hak3
emh die yng buat kptsn
memndgkan die x brp sihat
risau gak ngn kesihtn die
mmg susah tok aku terima hakikat
MySpace
...
.
.
aku jatuh dan rebah
hidup ku xde hala tuju
hanya tuhan je yng tau
d sbb  kan peristiwa 2 aku berhenti kj
emh ...
sedih kot
then selng bp mggu 2 aku x sedr pape
bgn2 je dah terlantar kt hospital
emh.....
tnhks kengkawan yng datang melawat
emh habis kn ceramah n kuliah ngn dorunk
uhuhuhu
rase cm nk bernanah telinga ni
hak3
...
.
.
MySpace
then aku cube bgn dr jatuh ku
walaupn susah n sukar
emh hidup ttp kne teroskan btl x
alhm dllh now aku dah mampu berdiri
hek3 mcm selama ni x leh berdiri la plk kan
hak3
til now aku still rindukan
A.H.Z
aku de gak cntk die
die nk balas ke x ikut die la
kan
lg pn aku bkn sape2 bg die
n die pn bukan sape2 bg aku
biarkan kengn tersemat d hati
namun untuk mengulangi tidak sama sekali kot
hek3


til now A.H.Z sentiasa dalam ingatan
rindu ku x pernah terhenti
dan ku sentiasa mendoakan yng terbaik untuk nya
sekian...



xoxoxox
~DSD~
part 2@ending

Friday, January 28, 2011

aku dan A.H.Z part 1



A.H.Z???
siape kah itu??
emh biarlah rahsia
bukan mcm datok CT ea
rahsia ku kini milik mu ..
oh no NO no
hek3
...
.
.
al kisah ... taip
alkisah tersebut la kisah... taiiep
hek3
aku kenal die dalam fb 
knl plak tup2 dah dekat nk berbuka pose
hek3 pe lg
pandai2 pancing la
weeeeeeeeeeMySpace

.
.
...
malam 2 aku otw blik umh
maklum la kj belambak kt ofs
sambil msj ngn A.H.Z la hek3
dapat msj die je aku jd cm orng gile
senyum sorng2MySpace
sampai kne tgur la jgk ngn dak ofs aku
hek3
kelakar gile
.....
.
.
sampai je kat umh terus rest
thn g mandi
al maklum la bulan pose
seblm g mandi dpt msj dr DIE
die ajak jumpe
ha time 2 jantung ni x yah cakap laMySpace
melonjak2 kegembiraan n berdegup kencang
so aku pn bersiap2 la thn teros menuju ke train
gigih sbb takot x sempat
padahal dekat je
hek3
.
.
ble dah sampai
emh hanya tuhan je yng tau cm ne hati n perasaan ni
ye la sbb aku ni bkn jns klua ngn dak2 chating
pemalu kt kan
MALU kah???
then brborak la
kt orng lpk kt 1 kedai mamak
hek3
aku lak segan almaklum la time 2
tgh2 bulan
hek3
kt orng share cerite mengenai khdpn msg2
sempat gak la g jenjalan ngn die
time first jumpe die mmg aku x bjt papepn
just nk berkawan
almaklum la ht ni susah nk menerima cinta
lpas 2 kt orng pn balik
esok hr nye kj kot
hek3


bersambung.......


xoxoxox
~DSD~
part 1

KENANGAN KU BERSAMA FIPPER C MERAH


kenangan bersama seseorng yang aku sayng

peristiwa ni trjd pada bulan puasa
insan yang aku syng tetibe hadiahkan fipper merah ni kt aku
hek3 tambah lak die tau aku nye warne kegemaran aku
aku terharu sgt2
til now walaupn die xde dgn aku
kngn 2 stay aku simpan
n fipper ni pn masih lg setia dengan aku
n masih elok lg
aku syg sgt2 ngn fipper ni
bnyk kengn pahit n manis aku ngn c fipper merah ni
papepn aku nk cakap thnks kpd **** bukan nama sebenar hek3
yang sudi menghadiahkn fipper ni kat aku
aku rindu die sgt2

xoxoxox
~DSD~

HATI DAN PERASAAN????


MySpace
hati dan perasaan ???
ape sume 2 kadang2 aku x faham ape yng ade dgn bnda 2
tambah lak ramai yang berkata hidup berdua sangat membahagiakan
betul ke????MySpace
banyak kesabaran dan ktabahan yng harus aku lalui
x kiralah apa sekali pon
semuanya sama x kira lah jauh @ dekat
ada saja bnda yang menyakitkan hati akan berlaku ke atas kt MySpace

emh....
perlu ke kt mnjg ht org??
sedangkan orang x pernah langsung nk jg ht kt

kenapa????
mengapa???


lu pk la sendri

xoxoxox
-DSD-